Oversikt / Annet / Brukergrensesnitt for administratorer

Brukergrensesnitt for administratorer

Når du logger deg inn på en nettside kommer du til det vi kaller for "kontrollpanelet".

NB: Lærere har et annet brukergrensesnitt når de logger seg inn, med færre valg. For informasjon med dette, se artikkelen ”For vanlige brukere”.

Her er en kort beskrivelse av hvert menypunkt.

Første menylinje:

Gå til forsiden: Tar deg til skolens forside. Så lenge du er logget inn, kan du gå inn og ut av kontrollpanelet uten å måtte logge inn igjen.

Profil: Kan endre brukernavn, passord og andre ansattopplysninger på din bruker.

Hjelp: Brukerveiledninger og kontaktinformasjon til Moava.

Logg ut: Klikk her nå du er ferdig og vil logge deg ut.

Andre menylinje:
Interne sider: Tar deg tilbake til den første interne siden (den første du ser når du logger deg inn).
Rediger: Gir deg mulighet til å opprette og redigere meny og sider. Dessuten går du inn her når du skal opprette sideelementer og legge ut informasjon. Du får opp en liste over sidene i menyen til venstre. Ved å klikke på sidenavn, får du opp siden i hovedvinduet.
Kalender: Her kan du legge inn aktiviteter og hendelser som skal skje på skolen.

Kommunikasjon: Her kan man klikke på "Abonnenter", og få opp en liste over de som abonnere på nyhetsbrev fra nettstedet.
Brukere: Gir oversikt og mulighet for å endre alle brukere/ansatte, samt administrere grupper.
Design: Her kan du laste opp ny " Topplogo", forandre på fargene til sidene dine, m.m.

Innstillinger: Her kan du endre noen faste valg for nettstedet, se statistikk, m.m.

Punktene nedenfor gjøres normalt under ”Rediger”.

Artikler: Et alternativ for å legge ut artikler, og liste artikler
Filer: Gir oversikt over filer som er lastet opp og gir mulighet til å laste opp flere, eller slette eksisterende.
Bilder: Bildeoversikt, du kan lage bildealbum og laste opp bilder, samt endre valg for automatisk bildebehandling.

*Valget ” Ressurser” kan slåes av og på. Klikk på ” Innstillinger”, og så ” Valg for nettsted”. Her kan du velge om valget ” Ressurser” skal vises, og velge hvilke elementer skal være med når man klikker på dette valget.

Valget ” E-post” vises kun hvis skolen har e-post levert fra Moava AS.