Hovedmeny

Menyene i Moava lages automatisk. Dvs. hver gang du oppretter en ny side, kan du velge hvor i menyen den siden skal være. Du kan også velge å lage en " Løs side", som betyr at siden ikke vises i menyen, eller en " Intern side" som betyr at siden er lagt inn i de interne sidene. (For å se de interne sidene, må en bruker logge seg inn.)

Tips: Det kan være nyttig å skrive ned på papir hvilken hovedpunkter/underpunkter du vil ha i menyen.

Når du bestiller en demo eller hjemmeside fra Moava AS, får du som oftest en hjemmeside med noen forslag til menypunkter allerede lagt inn av oss for å hjelpe deg i gang. Disse kan selvfølgelig slettes/endres.


Endre sidenavn (teksten i menyen) og rekkefølge:
 
For å se hele menyen, og endre sidenavn og oppsett:
  1. Klikk ”Rediger”.
  2. Til venstre, klikk på ORDETMeny” (ikke plusstegnet).
  Du vil da se en ”disposisjon” av hele menyen i hovedvinduet:


 Sider er vist i BLÅ skrift. F.eks ”Forsiden” er en SIDE .
Mapper er vist i RØD skrift. F.eks ”Skolen” er en MAPPE .
(For å lese om forskjellen mellom en side og en mappe, skroll ned).
 
For å endre rekkefølgen menypunktene skal viser, endre tallene i boksene og klikk på " Lagre"- knappen. Menypunkter/sider med lave tall vises øverst, høyere tall vises nederst. Hvis alle menypunktene har tallet 50, blir de plassert i alfabetiske rekkefølge.
 
For å endre navn på en side, velg antall kolonner på en side, m.m. Klikk ” Endre” ved siden av sidens navn.
 
Klikk ” Fjern” for å fjerne en side/mappe fra menyen. Siden/mappen blir da plassert under ”Løse sider”. Klikk ” Slett” for å slette.
 
Klikk ”Åpne i nytt vindu”, hvis du vil se hvordan siden ser ut, eller trenger web-adressen til den siden.Hva er forskjellen mellom en "Side" og en "Mappe"?

Hvis du skal legge ut noe innhold: tekst, bilder, nyheter, osv. trenger du å opprette en side

En mappe er bare et menypunkt, som viser frem sidene som er inni mappen, når noen plasserer musepekeren over mappenavnet.I denne menyen (over) har vi en mappe som heter "Ansatte". Når man plasserer musepekeren over ordet "Ansatte" i menyen, åpnes det opp en rullegardinmeny som viser hvilken sider som ligger i den mappen. (Administrasjon, osv.)


Direktelenke.
Du kan også legge til et menypunkt som peker direkte til en ekstern side, for eksempel http://www.moava.no, eller direkte til en fil. Velg da " Ny Direktelenke" . 
Skriv inn navn på menypunktet i feltet " Tittel/Navn". Dette er hva som vil vises i menyen.
I feltet " URL " skriver du inn hele adressen til nettstedet eller filen, F.eks http://www.moava.no.

" Åpne i nytt vindu" lar deg bestemme om siden/filen skal åpnes i et nytt vindu i nettleseren eller i samme vindu.
For å plassere menypunktet du har laget, velg nedtrekksmenyen " Plassering". Alle hovedpunkter og underpunkter i menyen ligger her. 
For å flytte menyypunktet opp eller ned i forhold til andre punkter i en undermeny, velg høyere eller lavere prioritet i " Menyprioritet".
Høyere tall flytter punktet ned, (eller til høyre i en horisontal meny), lavere tall flytter den opp eller til venstre.

Did this answer your question? Thanks for the feedback There was a problem submitting your feedback. Please try again later.

Trenger du mer hjelp? Kontakt oss (tel 99 39 60 10) Kontakt oss (tel 99 39 60 10)