Oversikt / Sideelementer / Sideelement - Nyhetskarusell

Sideelement - Nyhetskarusell

En nyhetskarusell viser et "slideshow" av nyheter med et stort utgave av ingressbildet (hovedbilde) og med overskrift/ingress på bildet.

Du velger selv hvilken nyheter som skal vises i karusellen.

For å legge en nyhetskarusell på en side:

1. Logg inn
2. Klikk "Rediger", og til venstreklikk på den siden du vil plassere nyhetskarusellen på.
3. Klikk på "Legg til nytt sideelement", velg "Nyhetskarusell", og klikk "Legg til".

4. Skriv inn en tittel for feltet. Du kan merke av for at tittelen skal skjules hvis du vil.
5. " Plassering på side" og " Kolonne" er allerede valgt, men du kan endre dette hvis du vil. " Prioritet" lar deg velge hvor høyt oppe på siden feltet skal vises. Et lavt tall her vil skyve feltet høyere opp.

6. Hvis du vil ha en ramme/boks rundt feltet, merk av for dette.

7. Legg inn en bredde for feltet. Dette er avhengig av hvor bred kolonnen er hvor du vil plassere feltet.
Du kan prøve med 400, og så endre det etterpå.

8. " Størrelsesforhold" - la dette stå som det er for "vanlige" bilder. Hvis du planlegger å beskjære bildene eller bruke bilder som er mye bredere enn vanlig, kan du velge " Widescreen". (Se under for hvordan du gjør dette).

Når du har fylt ut på skjemaet, klikk " Lagre".
Du vil se at du har fått en nyhetskarusell på siden din:

NB: Hvis du ikke ser redigeringsikonene til nyhetskarusellen, klikk på tastene Ctrl-F5 for å laste inn siden på nytt.

For å legge til en ny nyhet direkte i karusellen, klikk på det grønne plusstegnet. Skriv nyheten som vanlig, og last opp bilder.
NB: I nyhetskarusellen vil KUN det bildet som er merket som " Hovedbilde" bli vist i karusellen. Hvis du velger
å plassere nyheten både i en nyhetskarusell og et vanlig nyhetsfelt, vil evt. andre bilder du laster opp vises i nyheten som er plassert i nyhetsfelt.

Når du laster opp bilder som skal vises i karusellen, kan du velge å beskjære dem slik at de har samme størrelsesforhold som karusellen. På denne måten vil ikke kvaliteten av bildet bli forringet.

Klikk på " Beskjær"-knappen, og så velg det samme størrelsesforhold som du har på nyhetskarusellfeltet.

Når du skrive nyheten, og vil plassere den både i nyhetsfelt og nyhetskarusell, klikk på " Vis plasseringsvalg",
og du vil se følgende:

Ved " Plassering i felt", velg hvilken felt du vil at nyheten skal vises i, og så klikk " Legg til" .

Husk å lagre nyheten din.

For å endre, legge til, osv i nyhetskarusellen:

Klikk på grønt pluss for å legge til en ny nyhet.

For å endre selve nyhetskarusellfeltet, klikk på blyanten.

For å endre en av nyhetene som vises i karusellen, klikk på pilen ved siden av blyanten, og velg den nyheten
du vil endre eller slette.

NB: Hvis du sletter en nyhet i en nyhetskarusell, og du har valgt at det skal også vises i et annet nyhetsfelt, vil den slettes ALLE STEDER den er vist. Hvis du ikke vil ha den nyheten i nyhetskarusellen lenger, klikk på "Vis plasseringsvalg", og så fjern den nyheten fra nyhetskarusellen - ikke slett nyheten.

For å slette HELE nyhetskarusellen, klikk på rødt kryss.