Oversikt / Ofte stilte spørsmål / Ofte stilte spørsmål (OSS)

Ofte stilte spørsmål (OSS)

Vi får ofte de samme spørsmålene, her er en samling av de tingene folk lurer mest på.

1. Opprykk

I Moava vil sidene til elevgrupper/klasser rykke opp til neste trinn automatisk hvis de er lagt inn som Årstrinn: 1. trinn blir 2. trinn, 3. trinn blir 4. trinn osv. og ansatte som f.eks. før sommeren jobbet i 5.trinn blir nå satt til 6. trinn osv.

For å sjekke om en side er lagt inn med årstrinn kan du trykke på “rediger” og deretter ordet “meny” på venstre side. For at trinnsiden skal fungere så må det være valgt årstrinn i nedtrekksmenyen ved tittelen på siden. Benevnelse som trinn, årstrinn eller klasse kan stå før eller etter året. Helt opp til deg. Samme bilde vil du forøvrig se om du skal opprette nye sider.

Mer om oppretting av nye sider her: https://support.moava.no/artikkel/opprett-ny-side

2. Slette gamle sider

Over tid så kan det hope seg opp med gamle sider. De kan f.eks være gamle klassesider/trinnsider eller så kan det være sider man ikke lengre har bruk for.

For å slette en hel side går man til “rediger” og deretter trykker man på ordet “meny” på venstre side. Der har man anledning til å endre eller slette sidene man finner i menyen. For å slette sider under “løse sider” scroll ned til bunnen og trykk på “løse sider” (rød tekst) og slett deretter siden(e) som skal fjernes.

3. Endre navn eller innstilling på sider

For å endre navn eller innstilling på en side går man til “rediger” og deretter trykker man på ordet “meny” på venstre side. Der har man anledning til å endre sidene man finner i menyen. For å gjøre endringer på sider under “løse sider” scroll ned til bunnen og trykk på “løse sider” (rød tekst) og deretter”endre” ved siden av sidene som skal endres.

4. Slette gamle bilder

Som med sider kan gamle bilder hope seg opp. Det kan være lurt å gjøre noen “skippertak” fra tid til annen. Merk at denne fremgangsmåten egner seg best til “skippertak” og ikke daglig bruk.

Trykk på “filer” og deretter naviger deg frem til albumet hvor bildene ligger. Hvis du er usikker på hvor bildene ligger kan du gjerne bruke søkefunksjonen i høyre hjørne. Løse filer, altså filer som ikke ligger i menyen finnes under “løse filer”. Her er mappene organisert etter årstall og deretter måned.

5. Finne siden på Google

Google lager kataloger og indekserer sider fortløpende. Dette skal gjøres uten innblanding fra utenforstående slik at man ikke påvirker søkeresultatene. For å komme høyere opp på trefflisten til Google er det viktig å ha god struktur på sidene slik at det er lett å finne frem samt godt innhold slik at brukerne er mye og lenge på sidene. Dette legger Google merke til og vil flytte sidene lengre opp i trefflisten. Det er dessverre/heldigvis ikke noe vi kan påvirke.

6. Legge til nye brukere/ansatte

Det er enkelt å legge til nye brukere. Ikke bare kan du gi nye brukere eller ansatte tilgang til nettsiden, men de vil også legges inn i ansattlisten, helt automatisk.

Gå til “brukere” og deretter trykk på “Ny ansatt”. Her vil du kunne legge inn brukere og ansatte. Du bestemmer selv hvilket adgangsnivå vedkommende skal ha under “adgangsnivå”. Vev-ansvarlig har full tilgang, mens vev-medarbeider har tilgang til alt innhold men ikke avanserte innstillinger og kan heller ikke legge til brukere med mer tilgang enn seg selv.

7. Bruke FEIDE

Ta kontakt med oss så hjelper vi deg å sette opp siden.

For en enkel "kom i gang" tekst sjekk gjerne ut denne artikkelen som heter "Hurtigstart: kom i gang med Moava"