Oversikt / Publisering / Direktelenke i menyen til fil eller side

Direktelenke i menyen til fil eller side

Tidvis er det nyttig å lenke direkte til en annen nettside eller fil rett fra menyen. Det fordrer at du har adressen til det du skal lenke til, så det kan være lurt å finne frem denne først.

I eksempelet vil jeg lenke til Moava.org, derfor går jeg først til www.moava.org i nettleseren min og kopierer det som står i adressefeltet:

Deretter går jeg til nettsiden som skal lenke til Moava.org og trykker på "rediger" og deretter "ny direktelenke". Her kan du velge tittel på lenken, bruk gjerne noe kort og konsist, og like under limer du inn lenken du nettopp kopierte:

Du kan også velge om denne skal åpnes i et nytt vindu eller ikke. Hvis du ønsker at besøkende skal forbli på siden din så velger du "nei" til dette.

Til slutt plasserer du lenken der du vil ha den før du trykker på lagre.

For å gjøre det samme med filer, f.eks årsplaner må du først laste opp filen til nettsiden. Om du gjør det i et filfelt eller om du gjør det under "filer" er opp til deg, men du får uansett opp adressen til fila i forbindelse med opplastingen. Husk å kopiere denne slik at du kan putte den inn i feltet som heter URL i skjemaet som vist ovenfor.