Oversikt / Annet / Nytt Kontaktskjema i 5.0 og spam (2017)

Nytt Kontaktskjema i 5.0 og spam (2017)

Begynnelsen av året (2017) ga noen kunder uønskede og uforståelige meldinger sendt inn via kontaktskjemaet på skolen eller barnehagens hjemmeside. Meldingene viste seg å være harmløse, men det er likevel veldig irriterende.

Kontaktskjemaene som ligger på mange skoler og barnehager har vært i bruk i mange år og beskyttelsessystemet for spam var modent for utskiftning. Vi har i en god stund jobbet med en oppdatering som skal gjøre det lettere for skoler og opprette egne skjema, så vel som en utvidet funksjonalitet som gjør det mulig å gjennomføre påmeldinger og spørreundersøkelser for å nevne noe.

Viktig: Oppskriften under gjelder om du har et helt standard kontaktskjema, har du et avansert skjema som er laget i samarbeid med oss eller andre leverandører ber vi deg om å ta kontakt med oss på support.

Det er denne modulen som nå vil erstatte kontaktskjemaet slik vi kjenner det i dag. Har du et gammelt kontaktskjema på siden din ber vi det om å gjøre følgende:

1. Logg inn og trykk på "rediger".

2. Finn siden hvor deres kontaktskjema ligger. Som oftest ligger det under et menyvalg som heter "kontakt oss". Her er det dessverre litt forskjellige praksiser fra skole til skole, men det viktigste er at dere finner artikkelen.

3. Trykk så på det røde søppelspannet for å slette artikkelen som utgjør kontaktskjemaet, husk også å fjerne eventuelle andre referanser til det gamle kontaktskjemaet hvis nødvendig. Se eksempel:

4. Når det gamle kontaktskjemaet er fjernet går man til siden hvor kontaktskjemaet lå før (eller en ny side om man ønsker det) og trykker på "legg til nytt sideelement" og velger "nytt skjemafelt" og deretter "lagre".

5. Neste skjermbilde kan man gi et navn på feltet om man ønsker det.

6. Når man har lagret og går tilbake til siden man la skjemaet på er alt lagret og man har opprettet nytt kontaktskjema. Det skal se ca slik ut (Det kan være små variasjoner basert på hvilken mal som er aktiv):

I bunnen av skjemaet er det en helt ny sikkerhetsspørsmålet/spamsjekk som benytter seg av logisk sans fremfor regnestykker. Så riktig svar på dette sikkerhetsspørsmålet vil da være "høy".