Veiledninger

Oversikt / Ressurser / Bli synlig i søkemotorer på internett

Bli synlig i søkemotorer på internett

Vi får ofte spørsmålet : Hvordan kan skolen/barnehagen bli mer synlig på internett og komme høyere opp på trefflisten på Google?

Svaret er at det finnes ingen "snarvei". Men, vi har mulighet til å legge til rette for at søkemotorer skal finne oss på en best mulig måte, noe som igjen betyr at vi vil havne høyere opp blant treffene på f.eks Google.

Det første vi må gjøre, som er det absolutt viktigste, er å sørge for at nettsiden vår har riktige instillinger. Dvs. at den står som "synlig".

Instillinger:

Logg inn på nettstedet og velg "Instillinger". Deretter trykker du på "valg for nettsted".

Du vil da se følgende valg:

Når du får en helt fersk nettside fra Moava står det "noindex" i begge feltene, dette er for at søkemotorer ikke skal finne deg før du er helt klar med nettsiden din, dette bør fjernes så snart som mulig.

I feltet "Beskrivelse av nettsted" skriver du inn en kort oppsummering av nettsiden din, f.eks: "Løkkeskogen barnehage sin nettside, her finner du nyheter, bilder og oppdateringer fra hverdagen i barnehagen"

Beskrivelsen vises som regel under tittelen på nettsiden i treff på søkemotorer.

I feltet " Nøkkelord" skriver vi inn søkeord vi ønsker at Google skal bruke for å finne oss. F.eks kan dette være ord som sier noe om hvor du er og hva du driver med. Vi kan tenke oss at "Løkkeskogen barnehage" ligger i Lørenskog, da kunne søkeordene vært: barnehage Løkkeskog, Lørenskog barnehageplass, løkkeskogen,

Det er viktig at man skriver ett og ett ord og adskiller med komma.


Tips & triks

For at søkemotorer som f.eks Google skal finne siden din er det viktig at den er både godt besøkt, har god navigasjon og en fornuftig oppbygning. Fyller man disse kriteriene får man en god "score".

Google merker hvor lenge besøkende er inne på siden din og hvis de som finner siden din forlater deg etter kort tid vil man ikke bli ansett som en "bra" side.

Videre er det viktig at man har en menystruktur som er lett å finne frem i. Man får en bedre "score" hvis besøkende finner informasjonen raskt og enkelt. Tenk hvordan en som aldri har vært på siden din før vil finne frem, man kan se seg blind på egen side.

Sist oppdatert: