Oversikt / Design / Endringer under "design" i ny versjon av Moava (2017)

Endringer under "design" i ny versjon av Moava (2017)

Versjon 5.0 av Moava Websideløsning gir deg flere nye funksjoner som gjør at sidene tilpasser seg den skjermflaten de vises på. Det kan være en iPhone, iPad, Android-telefon som f.eks Samsung Galaxy eller rett og slett en liten dataskjerm. Felles er at siden skal tilpasse seg etter hvilken flate den vises på.

Nytt i versjon 5.0

"Live" temavelger

Etter at man har logget inn kan man enkelt gå til forsiden og veksle mellom forskjellige tema for å se hvordan designet blir. Pr September 2015 er det lagt inn 17 forskjellige tema. Flere vil bli lagt til etter hvert. Her kan man også bytte bakgrunnsfarge.

For å komme til temavelgeren kan man gå inn via "design" men om man vil se hvordan det ser ut med en gang kan man trykke på "gå til forsiden" etter at man har logget inn. På toppen av siden ligger det nå en meny hvor du kan veksle mellom forskjellige tema og velge bakgrunnsfarger.

Husk å trykk lagre når du har funnet et tema du liker.

Meny

I ny versjon av Moava har du følgende valg:

Meny standard:
Meny statisk på topp:
Meny limt til toppen:
Bruk inverterte menyfarger

- Standard:

Dette er en den mest brukte menyen. Menyen vil legge seg under topplogoen. Felles for alle menytypene er at du kan strukturere menyen slik at mappene seksjoneres slik som illustrert her:

Bildet til høyre viser hvordan det ser ut når man er innlogget mens menyen viser hvordan dette ser ut for besøkende. Menyen vil tilpasse seg valgt tema. Som bruker har man anledning til å velge "inverterte menyfarger" som betyr at det velges en kontrastfarge i stedet for en nøytral farge som i eksemplet over.

- Statisk på topp:

I dette valget vil menyen legge seg OVER topplogoen.

- Limt til toppen:

Med dette valget vil menyen ALLTID ligge over topplogoen selv om du scroller nedover på siden.

Stilark redigering

Her har vi tatt bort svært mange valg etter tilbakemelding fra dere kunder. Nå er det foreløpig kun mulig å gjøre valg som har med bakgrunnsbilde å gjøre. Du laster opp et bakgrunnsbilde og velger om dette skal repeteres eller ikke og hvordan det i så fall skal repeteres.

Tema

I begynnelsen av artikkelen viste vi dere hvordan du kan bytte tema på forsiden, men du kan også gå inn under "design" og "tema" om du vil ha en full oversikt over alle tema og hvordan de ser ut.

I ny versjon kan man velge mellom 17 forskjellige tema. Det er fremdeles mulig å endre farger på bakgrunnen, menyen og legge inn bakgrunnsbilde. Men alt annet på siden vil styres av temaet.

Valgt tema markeres med en lys grønn firkant rundt.