Veiledninger

Oversikt / Publisering / Nytt skoleår

Nytt skoleår

I Moava vil sidene til grupper og klasser rykke opp til neste trinn automatisk hvis de er lagt inn som Årstrinn: 1. trinn blir 2. trinn, 3. trinn blir 4. trinn osv. Det samme skjer med ansatte som f.eks. før sommeren jobbet i 5.trinn blir nå satt til 6. trinn osv.

Det som vev-ansvarlige må gjøre er:

Barneskole:

 • Opprette ny side for 1. trinn. (Grunnet ulik struktur fra skole til skole har vi ikke laget automatikk i dette.)
 • Sjekke sidene til 8. trinn (som var 7. trinn før sommeren) og:
 • Hvis det ligger faste artikler på disse sidene som samtidig ligger på flere sider, bør man gå inn på disse artiklene og fjerne plassering på sidene til 8. trinn. Etterpå kan man slette sidene til 8. trinn hvis man ikke skal ta vare på noe annet på disse sidene.
 • Sjekke hvem som skal ha tilgang til å redigere hvilke sider. Man kan velge gruppeikonet til høyre for hver side etter at man har klikket på et mappenavn under "Rediger"


Ekstrainformasjon:
Hvordan opprette en ny side
Se her om forskjell på sider og mapper

Ungdomsskole:

 • Opprette ny side for 8. trinn. (Grunnet ulik struktur fra skole til skole har vi ikke laget automatikk i dette.)
 • Sjekke sidene til 1. trinn (vgs) (som var 10. trinn før sommeren) og:
 • Hvis det ligger faste artikler på disse sidene som samtidig ligger på flere sider, bør man gå inn på disse artiklene og fjerne plassering på sidene til 8. trinn. Etterpå kan man slette sidene til 1.trinn (vgs) hvis det ikke er noe mer man først vil ta vare på.
 • Sjekke hvem som skal ha tilgang til å redigere hvilke sider. Man kan velge gruppeikonet til høyre for hver side etter at man har klikket på et mappenavn under "Rediger"


Videregående skole:
Alle videregående skoler som vi kjenner til har fast struktur på sidene og bruker ikke årstrinn. Det er da ikke nødvendig å opprette nye sider. Men man bør se over hva den enkelte ansatt skal ha tilgang til å redigere hvis det er endringer. Hvis en har valgt å lage sider som følger årstrinn, vil det samme gjelde for videregående som for barne-/ungdomsskole når det gjelder å eventuelt opprette nye sider for 1. (vgs) og eventuelt sjekke siden til 4. (vgs). 


Det som ansatte må gjøre:

 • Gå inn på "Meg" i kontrollpanelet
 • Sjekke sine opplysninger.
 • Velge hvilke grupper de jobber i dette skoleåret.


Litt ekstra info til vev-ansvarlige:

Undermenyer eller elevsider som er lagt inn som "Årstrinn:" vil automatisk rykke opp til neste årstrinn på den datoen. Hvis noen gruppesider/-menyer ikke har rykket opp, sjekk om de er lagt inn som årstrinn. Alle ”grupper” vil også rykke opp et trinn.

Hvis trinnsidene hos dere allerede har "rykket opp" og du ikke vil det nå, kan du gå inn i "Innstillinger"-->"Valg for nettsted’, og velg en senere dato for bytte av skoleåret. Husk å "Lagre", og så velg "Meny". Lagre menyen på nytt, og klassene/trinnene vil ”rykke ned” igjen.

NB! Hvis menyen på forsiden viser feil årstrinn, - at gruppene/klassene ikke har rykket opp. Prøv å gå inn på "Design" -> "Meny". Velg så menyen du bruker og lagre menyen på nytt. Da blir den generert helt på nytt og den blir trolig riktig.

Sist oppdatert: