Veiledninger

Oversikt / Annet / Problemer med tabeller?

Problemer med tabeller?

Vi får ofte henvendelser når det gjelder tabeller som brukere prøver å lime inn på en webside.

Når du lager en tabell i et Word-dokument, kopierer den og limer den inn i Moava, kan det hende at tabellen ser helt annerledes enn den gjorde i Word.

Grunnen til dette er at Word (og andre tekstbehandlingsprogrammer) ikke er ment for å lage websider med. Når du lager et dokument i Word, legger Word-programmet inn mange "skjulte koder", som kan forårsake mye krøll når den blir limt inn i en webside. Artikkel-editoren i Moava har en innebygget funksjon for å rense disse skjulte kodene når du limer ting inn fra Word. Når det er sagt, fungerer dette ikke alltid som det skal, og spesielt med lange tabeller.

Tabellen ser rar ut:
Hvis du limer inn en tabell i Moava, og den ser ikke ut som den skal (eller den nederste delen ikke kommer med i det hele tatt), prøv dette:

Åpne dokumentet i Word. Merk hele tabellen og kopiere det.
Åpne programmet "Wordpad". Dette er et program som følger gratis med når du kjøper Windows.
Lim tabellen inn i Wordpad. Merk hele tabellen i Wordpad, kopier den, og så lim den inn i Moavas artikkel-editor. Wordpad gjør en god jobb med å fjerne skjulte koder som MS-Word legger inn.

Tabellen får siden til å være for bred:
Hvis du limer inn en tabell, og websiden eller kolonnen blir altfor bred, er dette fordi tabellbredden er større enn websiden eller kolonnen på den siden. Når du limer inn tekst i artikkel-editoren, vet systemet at det skal sette inn linjeskift for at teksten skal tilpasse seg kolonnebredden. Dette er ikke tilfelle for tabeller eller enkeltbilder...Tabeller blir ikke "krympet" eller kuttet ned for å passe inn i en kolonne. 

Hvis tabellen din er for bred, høyre klikk på kanten av tabellen og velg " Tabellegenskaper". Der det står " Bredde", legg inn et lavere tall. Du kan legge inn bredden i piksler, eller prosent. Hvis du bruker prosent, legg inn
f eks. 75%.
Klikk " OK", og se om det hjelper. Det er også mulig at du må merke teksten innenfor tabellen, og bruk en mindre tekststørrelse.

Hvis dette ikke fungerer, kontakt oss

Sist oppdatert: