Oversikt / Publisering / Redigere klasseside

Redigere klasseside

Alle sidene i skolens nettsted kan ha flere ulike type sideelementer plassert på dem: "Artikler", "Nyhetsfelt", "Bildealbum", m.m.

En typisk klasseside kan se slik ut:

Når du logger deg inn og velger ”Rediger”, vil en liste over sider du har lov til å redigere komme opp i den blå kolonnen til venstre. (Hvis du IKKE får opp noen sider, kontakt nett-ansvarlig).

I dette eksemplet har læreren rettigheter til å redigere siden som heter "Trinn 9".

Når læreren klikker på sidenavnet “Trinn 9” (til venstre, under “Velg side”) kommer siden opp i hovedvinduet:

Klikk på dette ikonet for å legge til noe nytt i det feltet, f.eks en ny nyhet, en ny fil, eller en ny artikkel.

For å endre/slette eksisterende artikler, bilder, osv. i ”Rediger”:

NB: Små versjoner av disse ikonene finnes på hvert felt, som lar deg endre/slette hele feltet.
Større versjoner finnes på hver artikkel, bilde, nyhet, osv. som lar deg endre/slette en
artikkel, lenke, fil, bilde, osv.

Legg til flere elementer på klassesiden din

Hvis du vil legge til et nytt element til siden din (f. ex. et bildealbum, en artikkel tekst, osv.), klikk først på ”Rediger”. Så klikker du på navnet til siden (i listen til venstre), og ”Legg til nytt sideelement”.

Når du klikker på “Legg til nytt sideelement”, får du opp fra 1-4 valgbokser på siden, avhengig av hvor mange kolonner siden din har. Siden vist her har 2 kolonner.
Ved å klikke på pilen ved siden av “Velg”, kan du velge hva slags element du har lyst til å plassere på siden din. Her vil det nye elementet plasseres i kolonne 1.

Ny fast artikkel” lar deg skrive en artikkel med tekst og bilder, som IKKE er formatert som en “nyhet” (dette bruker du for eksempel hvis du skal skrive noe som skal stå på siden over lengre tid.)
Mer om:
Fast artikkel

Nytt enkeltbilde” lar deg plassere et bilde på siden (for eksempel et klassebilde el.).
Mer om:
Nytt enkeltbilde

Bilde / Film / Lyd” lar deg legge et album felt på siden, enten for å laste bilder, eller filmer eller lydfiler.
Mer om:
Bilde/Film/Lyd-felt
Brukerliste/Ansattliste” lar deg legge en boks på siden som viser ansatte for den gruppen.
Mer om:
Bruker-/Ansattliste

Filer” lar deg legge en boks på siden hvor du kan laste opp ukeplaner eller andre dokumenter for elever og/eller foreldre.
Mer om:
Filer

Forum” lar deg legge inn et diskusjonsforum på siden.
Mer om:
Forum

Iframe” lar deg legge en boks på siden som viser frem en side fra et annet nettsted.
Mer om:
Iframe

Kalender” lar deg legge en kalenderboks på siden, som viser hendelser som blir lagt inn i skolens kalender.
Mer om:
Kalender

Lenker” lar deg legge en lenkeboks på siden din.
Mer om:
Lenker

Nyheter” lar deg legge ut et nyhetsfelt på siden. Når du har lagt det ut på siden, klikker du på det grønne plusstegn for å legge til nye nyhetsartikler der. En annen ide kan være å opprette et nyhetsfelt, og bruke det til å presentere elevarbeid. Nyheter blir automatisk arkivert etter at et bestemt antall er publiserte, og nye blir lagt inn
Mer om:
Nyhetsfelt
Nyhetskarusell
.
RSS” lar deg legge en boks på siden som viser nyheter fra et annet nettsted (f eks en avis som tilbyr RSS – de fleste store nettaviser og nettsteder gjør dette). RSS-boksen blir automatisk oppdatert hver gang det andre nettstedet legger ut noe nytt.
Mer om:
RSS

" Sideteller" lar deg legge en sideteller på siden din, for å vise hvor mange ganger siden har vært besøkt.
Mer om:
Sideteller