Oversikt / Annet / Valg for nettstedet

Valg for nettstedet

Når du klikker på "Innstillinger", og så "Valg for nettsted", kan du legge inn faste innstillinger for nettstedet ditt. Ved siden av hvert valg står det en liten forklaring på hva det er.

Her er valgene:

Websidene på/av - "Slår av nettstedet, hvis du vil jobbe på nettstedet uten at andre folk kan se det. Følgende vises da: "Sidene våre er stengt for øyeblikket. Velkommen tilbake senere.". Slå av sidene ved å velge " Av" >" Lagre". Ved utlogging slåes sidene  av. Slå dem på igjen: "Logg inn",> " Innstillinger"--> " Valg for nettsted", velg " ", husk " Lagre ".
Nettstedsnavn - Det som vises i det blå feltet i nettleseren, og når folk lage en bokmerke-/favoritt til siden din.

Vis nettstedsnavn på topplogo - Hvis du vil vise nettstedsnavn også utenpå 'topplogo' velger du " Ja". Det er mest vanlig å inkludere nettstedsnavn i grafikken til topplogoen, og da velger man 'Nei' her.

Beskrivelse av nettsted: Brukes av noen søkemotorer for å beskrive nettstedet sammen med lenke. NB: Hvis det står "noindex" her og i
neste felt (nøkkelord) vil søkemotorene ikke finne nettstedet ditt.

Nøkkelord: Søkeord som du tror folk vil bruke for å finne nettstedet ditt. Skriv ordene med små bokstaver med mellomrom. Ikke bruk mer enn 10 - 14 ord

. Sideplassering i nettleser: Om sidene skal plasseres til venstre eller sentrert i nettleseren.

Skjul skolerelatert: Skjuler endel skolerelaterte valg som årstrinn, kontaktlærer osv.

Bytte av skoleår: Bytte av skoleår betyr på hvilken dato klasse 1A automatisk blir klasse 2A. (Menyen må lagres på nytt for at den skal oppdateres.)

Tidssone: Du kan endre tidssone her

Dato i nyhetsfelt: Her kan du velge format for visning av dato på nyheter. Du kan også velge å ikke vise dato.

Vis forfatter/dato i artikkel: Vis forfatter og/eller dato i full visning

Plassering: Plassering av forfatter og dato/tid. Over eller under teksten.

Første og siste årstrinn på denne skolen: Bestemmer at elevgruppene blir borte fra menyen når de går ut av skolen. ( Menyen må lagres på nytt etter at datoen for "Bytte av skoleår" er passert. )

Hoved E-post adresse: Legg inn en e-post adresse her. Denne brukes bl.a. som avsender adresse for nyhetsbrev.

Varsling som standard: Valg for å merke som standard eller ikke når man skriver ny artikkel/nyhet.

E-post til webansvarlig for disse sidene: Vises nederst til høyre på alle sider (som javascript for å redusere spam).

Boks/ramme som standard: Gir boks/ramme rundt alle artikler som standard. Vanlige brukere vil ikke kunne overstyre dette.

Artikkel bildetekst: Vis bildetekst for hovedbilde i artikkel

Språkvalg: Endrer språkvalg internt for nye brukere (de får systemet på dette språket når de opprettes, men kan endre det selv senere) og på tekst enkelte steder "Les mer" til "Les meir" osv. eksternt.

Automatisk avlogging: Angi hvor ofte systemet skal sjekke om brukeren fortsatt er innlogget (fortsatt aktiv eller ikke logget ut)

Kreve godkjenning ved endring: Hvis du legger inn en bruker, og oppgi at alle artikler de skriver må godkjennes før publisering, kan du merke av her at de må godkjennes på nytt dersom den brukeren endrer en artikkel.

Skjul "Meg": Skjuler valget "meg" for elevbrukere og eksterne brukere slik at de ikke endrer passord/brukernavn.

Sideelementer/felt tilgang - Om feltet kan endres av alle med tilgang til siden eller kun personen (eier) som opprettet feltet.

Skjul "Legg til nytt sideelement" - Skjuler "Legg til nytt sideelement" fra alle brukere unntatt administratorer.

Forhåndsvisning av artikler - Om artikler skal forhåndsvises før de publiseres.

Vis brødsmulesti - under topplogo. Dette viser folk sider de kan gå tilbake til ved å klikke på navnet.
Vis side sist endret - nederst på hver side.

Bilder: Skjul lenke til andre album og albumoversikt

Minimum sidehøyde - Minimum sidehøyde mellom topplogo og bunnfelt

Skjul delingsikoner: Hvis " Ja" blir ikonene for å dele nyhetsartikkel til Facebook, Twitter mv. ikke vist.

Flash opplasting: "På" er standard, da det er det som
gir mulighet for å velge og laste opp mange filer samtidig. Kan slås av dersom:
 a) Man ønsker den nye fildialogboksen i Windows 7. Flash støtter foreløpig ikke denne og vise den "gamle".
b) Sikkerhetsinnstillinger i nettleser/brannmur/lokalnett sperrer for å bruke flash. Sjekk sikkerhetsinnstillinger i nettleser først hvis du opplever dette.