Oversikt / Design / Design - Forberedelse av nettstedet

Design - Forberedelse av nettstedet

Før du går i gang med å designe hjemmesiden er det noen ting som kan være nyttig å ha tenkt i gjennom og gjort klart på forhånd.

Det første er hvordan sidene skal se ut.
Har dere noen ”faste” farger som er brukt på brosjyrer, brevhoder, eller lignende? Da kan det være naturlig å bruke de samme fargene på hjemmesiden. Hvis ikke kan man bestemme seg for å bruke fargene fra kommunens byvåpen, eller noe helt annet. Bakgrunnsfarger setter du når du er logget inn i Moava.

Har du en logo? Hvis så, ha en elektronisk utgave av den tilgjengelig når du lager websidene. Hvis du ikke har logoen på data, få den skannet inn.
Noen andre ting som er lurt å ha tilgjengelig når man skal lage websidene (Husk at du kan alltid legge til nye bilder, tekst, logoer og alt mulig senere hvis du glemmer noe):

• Skolens visjon
  • Skolens kontaktinformasjon
  • Klasselister (Bare oversikt over klassene, ikke navn på elevene)
  • Ansatteliste med funksjoner
  • Topplogo
  • Lenke til kommunens sider og til andre skoler i kommunen

Husk at websidene kan slåes av når som helst av deg som administrator. Hvis du ønsker at sidene ikke skal vises mens du arbeider med dem så kan du velge å slå dem av frem til du er ferdig med sidene.

For å slå av sidene:
Klikk på "Innstillinger". Klikk så på "Valg for Nettsted" i den venstre kolonnen. Velg "Av" ved siden av ”Web-sidene”.
Klikk på "Lagre".