Oversikt / Design / Design - Topplogo

Design - Topplogo

Lag topplogo

Til å lage selve topplogoen bruker du ikke Moava men et bildebehandlingsprogram som for eksempel Adobe Photoshop, Paintshop Pro, Gimp eller tilsvarende. Hvis du ikke har noe program installert på egen datamaskin kan du bruke verktøy som ligger ute på nettet, f.eks: Picmonkey, Vectr eller Fotor. Noen av disse krever at du lager en konto. Når du lager en topplogo er det lurt å lage den stor nok slik at den passer til siden din. På en mobiltilpasset side fra Moava ( som du kan lese mer om her) anbefaler vi en bredde på 1140px og høyde mellom 150px og 300px.Bruk gjerne et bilde av skolen eller lokalmiljøet, men husk at du må eie eller ha tillatelse fra fotografen til å bruke bildet. Unsplash er en gratis nettside hvor du kan finne og laste ned bilder som kan brukes i topplogoen.

Etter å ha lastet ned et bilde bruker man et bildebehandlingsprogram på datamaskinen eller på nettet for å legge til skolens navn og sette riktig bildestørrelse.

Topplogo eksempel

Vi i Moava kan lage topplogo for deg. Kontakt oss for priser! Send e-post til post@moava.no med ønsker, bilder av skolen, logo, osv.

Den greieste måten å lage topplogo på er å åpne et bilde-behandlingsprogram, velg " Nytt bilde" eller tilsvarende, og angi størrelsen du vil ha på logoen. Du kan også ta bildet som vi har i denne artikkelen og bruke det som mal, dette bildet har følgende størrelse: 1140px x 200px.

Husk at bildet må lagres som GIF, JPG eller PNG om det skal brukes som topplogo. Worddokumenter, Powerpointfiler eller andre formater vil ikke fungere. Vi anbefaler PNG om det er mye grafikk og JPG om det er et fotografi.

For å se noen andre eksempler av topplogoer, kan du se på disse sidene:

lagaard.eigersundskolen.no
fjellhamar.skole.lorenskog.no

For å legge ut en topplogo:
Når du har laget topplogoen, legger du den ut på skolens sider.

1. Velg ”Design” på hovedmenylinjen.
2. Klikk så på ”Last opp topplogo”.
3. Klikk på ”Bla gjennom” for å finne topplogoen din på diskett, harddisk, minnepenn eller lignende. Det åpnes et vindu hvor du kan velge en fil. Når du har funnet filen, merk den og velg "Åpne".
NB: Bildefilen være av typen jpg, png eller gif.

4. Velg så ”Last opp”.

I neste skjermbilde får du anledning til å beskjære bildet hvis du vil.

Et område vil bli markert for å vise hvordan logoen din passer til sidebredden. Hvis du vil endre dette, ta tak i nt av firkantene (musepekeren blir til en pil) og dra.
Når du er ferdig, klikk på "Lagre bildet".

Nå kan du klikke på ”Gå til forsiden” for å se topplogoen din.

Husk å klikke på "Oppdater" knappen i nettleseren din for at du skal kunne se endringene. Dette gjelder hver gang du legger ut en ny logo.